Efterår i Malaga

Efterår i Malaga

Om efteråret falder temperaturen lidt igen i Malaga, men du kan stadig regne med sol og varme. Du skal helt hen i november, før det begynder at ligne noget, der kan kaldes efterår. November er den måned, hvor der falder mest regn i Malaga. Gennemsnittet er hele 95 mm fordelt på blot 5 nedbørsdage! Men med gennemsnitlige dagtemperaturer, der stadig ligger over 20 C, og nætter omkring 15 C, er det langt at foretrække frem for det danske november-vejr.

Som foråret er efteråret i Malaga ideelt til udendørs aktiviteter. Det være sig vandreture, cykelture, sport eller måske bare at sidde på en hyggelig fortovscafé og se Malaga passere forbi. Og der er også stadig mulighed for badning i pool og hav og lidt sol på den måske så småt startende, blege vinterkulør. Hvis du vil forlænge sommeren lidt, så er efteråret i Malaga en glimrende mulighed.

Efteråret er traditionelt tiden, hvor man gør klar til vinteren – også i Andalusien. Den 11. november afholdes Fiest of San Martin i de mindre bjergbyer i hele Andalusien. På denne dag slagtes alle de grise, hvis skinker skal blive til den yndede andalusiske delikatesse lufttørret skinke. Dagen starter med den egentlige slagtning – la matanza – men hele dagen er en fest, og der er store mængder mad og drikke involveret. En spændende oplevelse, som du bør unde dig selv, hvis du holder ferie i Malaga på denne årstid.

Det er også om efteråret – hovedsageligt i september – at der er vinhøst-tid. Hvis du holder ferie i Malaga på dette tidspunkt, så check hos turistbureauet, hvor du kan opleve disse fantastiske fiestas, der varer i flere dage – nogle steder flere uger – og byder på optog, dans og musik og så selvfølgelig mad og drikke.

Praktisk info: