God udsigt i Malaga: Besøg fæstningen Alcazaba

Den bedste udsigt over Malaga får du fra Alcazaba, som er byens mest berømte vartegn. Alcazaba er en gammel maurisk fæstning. I Spanien finder du flere mauriske fæstninger, men Alcazaba i Malaga er den mest velbevarede.

Alcazaba i Malaga kan stort set spottes fra hele byen. Alcazaba fæstningen er bygget på en skråning i centrum af byen og har udsigt over havnen og store dele af byen. Ved siden af finder du et romersk amfiteater.

Historien om Alcazaba fæstningen i Malaga
Alcazaba fæstningen blev bygget i midten af det 11. århundrede oven på resterne af en romersk fæstning fra det 8. århundrede. Oprindeligt var fæstningen med sin fantastiske udsigt over byen og over havet mod Afrika bygget som et værn mod pirater.

Alcazaba fæstningen bestod af tre ringmure, hvoraf den yderste mur var del af byens volde. I dag eksisterer den yderste mur dog ikke længere, men fæstningens dobbelte ringmure er stadig imponerende. Ud over de to ringmure finder du resterne af over 100 tårne og tre paladser.

For at komme ind i Alcazaba fæstningen går du gennem porten ”Puerta de la Bóveda”, som ligger i den yderste ringmur. Stien snor sig gennem kunstfærdige haver og rækker af springvande.

Der er kun én indgang gennem den inderste ringmur, og det er porten ”Puerta de los Cuartos de Granada”. Herinde finder du blandt andet de tre berømte gårdhaver ”Patio de los Naranjos” (appelsintræer), ”Patio de la Alberca” (svømmepøl) og ”Patio del Aljibe” (cisterne).

Den bedste udsigt ud over Malaga får du fra tårnet “Torre de Maldonaldo”, som er del af fæstningens indre ringmur.

Hvorfor skal du besøge Alcazaba fæstningen i Malaga?
Hvis du vil mærke suset fra fortiden og slentre rundt i solen en dag, så er Alcazaba fæstningen i Malaga er et godt sted at besøge. Udsigten er perfekt, og de frodige haver er uden tvivl fæstningens største trækplaster. Især fra april til juli, når alt blomstrer, er det rigtig flot.

Det eneste minus er, at al information om stedet er på spansk. Du får udleveret et kort, når du betaler entreen, men ellers må du alliere dig med anden rejselitteratur eller bruge fantasien, når du skal forestille dig, hvordan Alcazaba fæstningen så ud i sin storhedstid.

Praktiske oplysninger om Alcazaba fæstningen
Alcazaba fæstningen i Malaga har åbent tirsdag til søndag. Om søndagen er der gratis entre efter klokken 14.00.

Du kan købe billet til Alcazaba fæstningen alene eller en lidt dyrere billet der også inkluderer Gibralfaro.

Adresse:
Alcazaba
Calle Alcazabilla 2
29012 Málaga

NB! Det er muligt at tage en elevator fra gadeplan til hovedindgangen. Dette kan være en god idé for gangbesværede eller personer med klapvogne. Du skal dog være forberedt på mange trapper, når du er kommet ind i Alcazaba.  

Område: