Vinter i Malaga

Vinter i Malaga

Det er næsten en synd at anvende ordet vinter om perioden december, januar og februar i Malaga. Du vil næppe finde hverken frost eller sne, og det er en usædvanlig dag i Malaga, hvis dagtemperaturen kommer under 15 C. Til gengæld har du i vinterperioden langt større chancer for at få regn, men da der stadig er gennemsnitligt 5½ times sol pr. dag, er det bestemt til at leve med.

I vintermånederne vil nogle af de mere sommerprægede attraktioner være lukket eller kun delvist åbne, men til gengæld er perioden en enestående mulighed for at opleve Malaga og Costa del Sol, som den er ”i virkeligheden”, når turistinvasionen har aftaget og dagliglivet sætter ind igen.

December er en glimrende måned at tage til Malaga. Her kan du få ladet batterierne lidt op inden jul og samtidig klare juleshoppingen i Malagas mange forretninger. Samtidig er priserne på fly og hotel fordelagtigt billige på denne årstid – især hvis du bestiller i god tid.

Julen begynder ikke før december i Spanien. Ikke noget med tidlige dekorationer og gaveræs i oktober. Julen er religiøst funderet her i Spanien og drejer sig hovedsageligt om at gå i kirke. Juledag er den mest stille dag på året, hvor alt har lukket og spanierne går i kirke. Men det betyder ikke, at du skal undvære julemarkeder, lyskæder og bjældeklang – dem er der rigeligt af, bare ikke så længe som i Danmark. Julemanden har efterhånden vundet en vis popularitet hos børnene, men han har endnu ikke slået De Hellige Tre Konger, som er dem børnene skriver til og får gaver af. Deres ankomst til Betlehem fejres hvert år i Spanien på Hellige Tre Kongers dag.

Karneval afholdes i dagene før og efter fastelavnsmandag med optog, musik og mad. I Malaga begynder festlighederne allerede en måned før, og kulminerer så omkring fastelavn. En meget festlig, farverig og underholdende begivenhed.

Praktisk info: